تحصیل در آلمان|سرمایه گذاری در کانادا | موسسه اندیشه پویان | ویزای کاری

 اخبار مهاجرت

دولت آلمان از قانون جدید مهاجرتی رونمایی کرد

۱۳۹۷-۰۹-۰۵ ۱:۱۸ ق.ظ 1921 بازدید

توافق درباره قانون جدید مهاجرت درآلمان که توسط دولت ائتلافی آلمان اعلام شد بر اساس «مدل کِبِک» است و هدف از آن جلوگیری از اقامت مهاجران غیرماهر است.

پس از سال‌ها بحث در آلمان، طی قرارداد ائتلاف دولتی میان احزاب مسیحی و حزب سوسیال دموکرات این کشور به نظر می‌رسد که قانونی برای مهاجرت به این کشور در حال آماده شدن است. روزنامه‌ی آلمانی “هندلزبلات” گزارش می‌دهد که سندی از سوی وزیران درباره‌ی رئوس اصلی این قانون آماده و با موافقت وزیران اقتصاد و کار آلمان روبرو شده است. قرار است این سند هر چه زودتر به کابینه‌ی دولت ارائه گردد.

نیروی محرکه‌ی تهیه‌ی این پیش‌نویس، کمبود نیروهای متخصص در آلمان است.

در قرارداد ائتلاف دولتی، هدف چنین قانونی این‌گونه توصیف شده بود که “نیاز فزاینده‌ به نیروهای متخصص در کشور، باید از طریق پذیرش مهاجران بطور شفاف تنظیم شود”. آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، در ماه ژوئیه این موضوع را “پروژه‌ی کانونی” دولت ائتلافی اعلام کرد.

 

  • معیارهای پذیرش مهاجر

اموری چون تخصص، سن، آشنایی به زبان، تاییدیه یک محل اشتغال مشخص و داشتن پشتوانه‌ی مالی برای هزینه‌ی زندگی، معیارهای مهاجرت به آلمان خواهند بود.

دولت آلمان دیگر در آینده متقاضیان بومی یک فرصت شغلی آزاد را برتر نخواهد دانست و طبق سند اولیه‌ای که تدوین شده از اصل “سنجش ارجحیت” صرفنظر خواهد کرد. این امر فقط شامل شغل‌هایی نخواهد بود که آژانس کل کاریابی آلمان شمار متقاضیان در آن را بسیار اندک توصیف کرده است، بلکه همه‌ی فرصت‌های شغلی را دربرمی‌گیرد.

طبق گزارش “هندلزبلات”، درخواست هوبرتوس هایل، وزیر کار آلمان از حزب سوسیال دموکرات، در این سند لحاظ شده است: دولت آلمان می‌خواهد به متقاضیان متخصص برای یافتن کار حتی زمانی اجازه سفر موقت به این کشور را بدهد که هنوز فرصت شغلی معینی (شش ماه) برای آنان یافت نشده است. برای نمونه این اجازه‌ی ورود به کشور هم‌اکنون برای فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها و مدارس عالی صادر می‌شود.

 

  • حذف “سیستم امتیازی”

از “سیستم امتیازی” به گونه‌ای که حزب سوسیال دموکرات آلمان آن را پیشنهاد کرده بود در این سند خبری نیست. همچنین موضوع مناقشه‌ بر‌انگیز تغییر موقعیت متقاضیان پناهندگی و تبدیل آنان به متقاضیان مهاجرت در سند کنونی جایی ندارد.

در رابطه با پناهجویان اما جمله‌ای در این سند آمده است: برای تامین نیروهای متخصص از “پتانسیل افرادی با زمینه‌ی پناهجویی استفاده خواهد شد تا به سود بازار کار آلمان اجازه‌ی اشتغال داشته باشند”.

بر اساس پیش‌نویش این قانون، پناهجویانی که در این کشور “تحمل می‌شوند” و اجازه اقامت دائم ندارند، می‌توانند یک اقامت دو ساله‌ی کاری بگیرند، به این شرط که در ۱۸ ماه گذشته شاغل بوده باشند، هفته‌ای ۳۵ ساعت کار کنند، خوب آلمانی بدانند و بتوانند هزینه‌ی زندگی خود را تامین کنند.

سوالات و نظرات خود را مطرح کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.لطفا اطلاعات قسمتهای ستاره دار را پر نمایید

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.